De Citit : Cărți

Controversatul roman „Shantaram” al lui Gregory David Roberts a aparut la editura Allfa

| 28 aprilie

Clebrul roman "Shantaram", al lui Gregory David Roberts, aflat in curs de ecranizare de catre Studiourile Warner Bros., a aparut la Editura Allfa, scrie NewsIn.
Shantaram este primul titlu din colectia BESTSELLER a editurii. In acest an, in aceeasi colectie, urmeaza sa apara romanul GARGUI de Andrew Davidson.

Gregory David Roberts, autorul cartii, apare in "Shantaram" sub numele de Lin, un dependent de droguri evadat dintr-o inchisoare australiana, care ajunge in orasul Bombay din India unde are parte de aventuri dintre cele mai ciudate. Isi duce viata prin diverse mahalale insalubre si la un moment dat deschide o clinica speciala pentru oamenii saraci din aceste zone pe care ajunge sa-i considere ca pe propria familie. Practic viata lui se transforma complet: invata hindi si marati, se indragosteste si isi face noi prieteni in India ajunge chiar sa lupte cu mujahedinii din Afganistan.

Gregory David Roberts este un autor australian in varsta de 59 de ani. Asemenea eroului sau Lin, a fost condamnat la ani grei de inchisoare si a petrecut cea mai mare parte a vietii ca fugar. Romanul, care l-a facut celebru, a fost scris in perioada in care si-a ispasit pedeapsa in inchisorile din Germania si Australia.

In filmul ecranizat de Studiourile Warner Bros, rolul principal este detinut de Johnny Deep. Pelicula va ajunge pe marile ecrane in anul 2011. sursa: NewsIn.

Shantaram

Editura Allfa

Autor: Gregory David Roberts