De Citit : Editoriale

Conspiratia

| 06 mai

Ca niste strigoi insetati de sange, universurile paralele pandesc dupa colt.
— …Era cu ghinion sa puie treispe! – continua ca un robot Spiridon, pana in­telege bine ce se intampla. Prima privire, cand se poticneste pe anevoiosul drum al gandirii, e catre Zuzu. Care Zuzu se uita fara sa inteleaga nimic, la Popescu, filozoful. Care inalta sprancenele „ei, vezi?“ catre Anastase. Care e cu gandul departe. Oricum, fiecare e in alta parte.

— Ce sa vad? izbucneste patronul.
— N-am zis nimic, nea Tomita! Gandeam…
— Atunci cine mi-a dat gogoloiul!? – izbucneste Zuzu. Fratele meu! Unde e fratiorul meu bun? Esti sigur ca stateai la unspe bis? Eu cred ca voi, barbatii, uitati prea usor. Vai de mine! Nu vreau sa fiu blestemata! Toooniii! Vreau sa mor! Cu cine m-am babardit!
— Oameni buni, unde mama dracului locuiati?
La care cei doi raspund instantaneu si concomitent:

— 11 bis, Sapientei! 15, Pacientii!
— Imposibil, spune Spiridon.
— Cu impotenta! aproba Zuzu (pe care am aflat deja ca o cheama si Doinita)
— Aici, in Bucuresti? se baga in discutie, evident fermecata si scarbita, frumoasa Agneta. Nu stiam ca exista strada Pacientii!
— Ce Bucuresti, madam? Zuzu o fulgera, neimpacata, desi ar putea fi sora iubitului prostovan – hm, fapt, de toti barbatii sunt niste prostovani! Strada Sapientii e in Ramnicu Valcea, sa stii!

Se lasa tacerea. E posibil sa traim in universuri paralele? Dar unde e Doinita, nefericita surioara a lui Spiridon si cine e acel misterios Spiridonel care statea la numarul 15?! Nimeni nu poate sti. Lumea cade rau pe ganduri… Exact atunci, pe usa lasata vraiste de Agneta, intra un barbat inalt si rufos.
— Politia? Politia!! Opriti conspiratia, cersetorilor!