De Citit : Editoriale

Doua expozitii timisorene

| 02 octombrie

Diversitate si solidaritate

Fundatia Rubin este o prezenta constanta in viata culturala timisoreana prin proiecte de arta plastica. Una dintre ele este Tabara internaţionala de creatie Rubin-Dubova. Editia de acest an s-a materializat printr-o expozitie retrospectiva la Casa Artelor din Piata Unirii.

Pe langa plasticienii invitati din Franta (Claude Aube) si Polonia (Adam Galat Gryzwa si Krystyna Galat Gryzwa) am remarcat prezenta artistilor de prima linie, timisoreanul Sorin Nicodim si constanteanul Ion Titoiu Diversitatea stilistica – inegala si provocatoare – asa cum sta bine unei asemenea antologii de creatie, a fost asigurata de Horia Bojin, Iulian Vitalis Cojocariu, Lucian Spatariu, Ovidiu Marius Batista si Vasile Dan Visovan.

Al doilea eveniment care a reunit pe simeze nume importante de artisti plastici timisoreni (si nu numai) a fost prilejuit de Expozitia caritabila pentru strangerea de fonduri in ajutorul unui nume de legenda al lumii muzicale timisorene, ghitaristul Nae Tarnoczi. Excelenta expozitiei este asigurata de importanta valorica a pictorilor Suzana F]nt]nariu, Constantin Raducan, Vlad Corban, sculptorul Gabriel Kelemen, carora li se alatura organizatorii evenimentului: graficiana Nora Novak si artistul fotograf Camil Mihaescu. Nume importante la care se adauga altele de varste si valori diferite: Margareta Simó, Delia Corban, Flora Raducan, Traian Abruda, Claudia Luca si Mircea Martin. Un gest de solidaritate umana si culturala de exceptie care se alatura unui reusit concert umanitar din aprilie.