De Citit : Editoriale

Microstagiune Teatru 74 la ACT si LUNI

| 18 noiembrie

Va aSteptam la Teatru 74. La Teatrul LUNI Si la ACT.
(Ideal dupa ce votati. Votand No-Name, pentru a le arata ca de fapt nu i-ati vota).

de Catalin Mandru

Era nevoie ca, intr-un peisaj cultural in care domina institutionalul, printr-o nebu­nie frumoasa sa apara un nou teatru, un altfel de teatru. Alternativ, independent, dominat de tot ceea ce inseamna nou – dramaturgie noua, literatura noua, arte plastice contemporane, regizori ai momentului, actori tineri. Iata ceea ce a reusit sa promoveze si sa aduca in fata publicului TEATRU 74, infiintat cu sase ani in urma in Bastionul Macelarilor din Cetatea Targu-Mures.

Acceptarea, dar mai ales recunoasterea sa, a depasit in timp granitele localului, atingand intreg peisajul teatral romanesc. Proiecte ("Noua dramaturgie", "Revista Bastion", "Cenaclul din Turn", "Trei zile" – primul scurt metraj al Centrului Multimedia, "UNIDRAMA" participari in festivaluri (Festivalul de Teatru de Camera si Underground Arad, Festivalul Teatrului Imposibil, Festivalul de Utopii Contem­porane, Festivalul Atelier – Baia Mare, Festivalul de Dramaturgie Contemporana – Brasov, Festivalul National de Teatru, Festivalul International de Teatru Sibiu, etc. ), spectacole prezente pe scenele din capitala (Odeon, TNB ) etc… o dovada ca "nebunia frumoasa" era asteptata in Tg. Mures si nu numai. Intre 22 – 26 noiembrie Teatru 74 va sustine o microstagiune la Bucuresti; cu spectacole la Green Hours si la Teatrul Act.

La Green veti putea urmari Cum am mancat un caine, de Evghenii Griscovet si Cyrano de Berjerac… poate, regizate de Adi Iclenzan, precum si Hotii, de Conor Mcpherson, si Eden, de Eugen O’Brien, amandoua in regia lui Cristi Juncu. La Act se va juca Vestul singuratic, autor Martin McDonagh, in regia lui Cristi Juncu.