De Citit : Interviuri

Frissco: Romanian National Tour impleteste muzica electronica cu imaginea futurista

| 11 noiembrie

Frissco – artist, interpret, producator muzical, cunoscut pentru single-urile lansate impreuna cu Residence Deejays – Sexy Love si Lovely Smile – vorbeste despre muzica, proiecte internationale, Romanian National Tour si surprizele pe care le pregateste.

1. Desi primele voastre doua single-uri – Sexy Love si Lovely Smile – au facut inconjorul lumii, oamenii nu au foarte multe informatii despre voi. Deci cine este Frissco, cine sunt Residence Deejays?
S-o luam cu inceputul. Residence Deejays inseamna Dj Genesys, Sg Vanyaxx. Dj Genesys a studiat 5 ani vioara si pianul, iar Sg Vanyaxx a absolvit cursurile Scolii de arte Constanta, sectia pian/canto. De asemenea, este un foarte bun remixer si orchestrator.
Iar Frissco… sunt eu – artist, interpret, producator muzical si un tip destul de modest, nu-i asa? 😛

2. Unul dintre trend-urile muzicale ale momentului sunt feat-urile. Residence Dejay si Frissco sunt doua proiecte distincte sau un singur proiect? Aveti in plan sa scoateti fiecare dintre voi piese si separat?
Da, da, clar. Residence Deejays si Frissco sunt doua proiecte distincte, vom avea si alte colaborari ca artisti, o sa vedeti. Eu, de exemplu, pregatesc o surpriza pentru anul viitor, dar voi povesti la momentul potrivit despre ce este vorba, iar baietii vor merge curand catre alte influente, pastrandu-si identitatea si conceptul future.

3. Atat Sexy Love, primul vostru single, cat si Lovely Smile sunt hituri internationale. Dar in Romania cum stau lucrurile?
Stau bine, chiar foarte bine. Au trecut doi ani de cand am lansat Sexy love, inca o aud la radio in Romania sau ca ringtone, iar vizualizarile pe youtube cresc in continuare. In clasamentul Nielsen Romania (topul difuzarilor radio-tv) a urcat pana pe locul 2, in Bulgaria, Grecia, Albania, Cipru, Tunisia a fost no 1, iar in Olanda, Tarile Nordice si Rusia a fost un club-anthem foarte apreciat de DJ. In prezent, piesa s-a licentiat in Statele Unite, odata cu remixul realizat de Peter Rauhofer (remixerul oficial Madonna, Justin Timberlake, Rihanna).
Lovely smile, in Romanian Top 100, a urcat pana pe locul 5, in Grecia, Bulgaria, Cipru, Albania, Bulgaria si Rusia creste inca in clasamente. Este prea devreme sa ma pronunt asupra succesului international, pentru ca peste granita inca se difuzeaza in heavy-rotation Sexy Love.
4. Aparent, curentul “popcorn” si-a mai pierdut din putere. Aveti in plan sa scoateti si alt tip de piese?

Da. Planuim sa lansam si alt tip de piese pentru Romania, dar in strainatate abia acum se "aseaza" curentul popcorn, producatorii romani influenteaza din ce in ce mai puternic piata muzicala europeana. Chiar eu, ca producator, pregatesc colaborari cu artisti de peste granita, dar pana nu se concretizeaza, nu pot oferi detalii.
5. Ati avut concerte in foarte multe tari. Vedeti vreo diferenta intre publicul din Romania si cel din alte tari?

Diferentele sunt normale, tin de traditii, influente si cultura. In general, publicul de afara e mult mai deschis la concerte, se distreaza mult mai mult, publicul roman este mai atent la show.
6. In cateva interviuri ati spus ca muzica aste pasiunea voastra. Pana sa construiti acest proiect, ce insemna muzica pentru voi?
Totul! Muzica inseamna mult studiu, munca, repetitii, ore petrecute in studio. Nu s-a schimbat foarte mult situatia, doar ca acum punem in practica ce-am studiat inainte ca proiectul sa ajunga in mainstream, concerte, aparitii tv, interviuri, tinem legatura foarte strans cu fanii. Muzica este felul nostru de a ne exprima, iar "fara muzica viata ar fi o greseala!", zice Nietzsche, iar eu sunt foarte de acord.
7. Romanian National Tour – un proiect indraznet – 7 luni, 50 de orase…

Da, este un megaturneu… este turneul pe care ni l-am dorit de cand am inceput proiectul impreuna, noi suntem foarte organizati si ne-am dorit un concept pentru show-urile noastre, un concept in care muzica electronica sa se impleteasca foarte bine cu imaginea futurista, spectacolul de lumini, vestimentatia spatiala si "glow in the dark". Pe un artist il poti cunoaste cu adevarat doar daca mergi la show-urile lui, asa ca veniti la show-urile noastre sa ne cunoastem mai bine. Promitem sa fim “atenti” cu cei care sunt prezenti pentru prima oara :)).
Click pentru detalii Romanian National Tour.