De Citit : Interviuri

SUICIDAL ANGELS: Dead Again a iesit exact cum doream noi!

| 07 decembrie

SUICIDAL ANGELS este un nume relativ nou pe scena thrash metal europeana, dar a ajuns destul de repede unul respectat. Chiar daca are in palmares doar trei albume, acest grup din Grecia a lovit din prima si ultima sa creatie, Dead Again face furori cam peste tot.
Pentru a afla mai multe despre cei patru greci ce formeaza Suicidal Angels, am stat de vorba cu liderul lor, Nick Mellisourgos, cel care asigura partea de chitara, dar care in acelasi timp este si vocea trupei.
Lenti: Nick, noi am mai stat de vorba in 2007, atunci cand ati editat albumul de debut. Dar si anul trecut cu ocazia aparitiei a celui de-al doilea disc. Hai sa luam in calcul acum ultimul album, Dead Again, dar inainte de a vorbi despre acest produs spune-mi de ce v-ati despartit de casa de discuri Nuclear Blast, care totusi este numarul unu in lume pentru trupele metalice?
Nick: Nu a fost decizia noastra, ci a managementului nostru. Cei de acolo stiu mai bine de ce avem noi nevoie si ce este mai bine pentru noi asa ca am ajuns in cele din urma la NoiseArt Records.
Lenti: La nici un an distanta, aveti un nou disc, Dead Again. Nu l-ati scos un pic cam repede?
Nick: Nu cred. Majoritatea noilor piese le-am compus in vara anului trecut, dar pentru ca am avut ceva modificari in grup, nu le-am putut finisa in timp util. A fost bine in cele din urma, pentru ca cei doi noi veniti au adus ceva idei noi si au adus un sange proaspat in grup. Astfel, am reusit sa compunem multe piese si sa oferim noi idei in constructia lor. N-avea rost sa asteptam sa treaca mai mult timp, sa lasam doi ani intre precedentul si actualul album, pentru ca atunci cand ai ceva proaspat e bine sa-l oferi fanilor cat mai repede.
Lenti: Ce v-a determinat sa incepeti lucrul la Dead Again inainte de a lansa Sanctify The Darkness?
Nick: Faptul ca noi repetam in fiecare zi, faptul ca avem la dispozitie un echipament de inregistrari, a dus la grabirea procesului de conceptie. Ideile veneau pe banda rulanta si nu am mai avut rabdare sa asteptam lansarea pe piata a celui de-al doilea album.
Pare ciudat, dar dorim sa oferim cat mai des posibil noile noastre idei, indiferent de perioada de timp. Avand deja o experienta in studio, am stiut imediat cum sa facem aranjamentele, mixajul si productia, in general. Am eliminat din micile greseli din trecut asa ca Dead Again a iesit exact cum doream noi. Trebuie sa-ti mai spun ca o buna parte a pieselor au fost realizate si finisate in vara anului trecut, iar restul au fost puse la punct in iarna lui 2010.
Lenti: Ce a urmat dupa conceperea celor 12 noi compozitii?
Nick: In aprilie 2010, am ajuns la stadiul in care am definitivat toate piesele, din toate punctele de vedere, dupa care, in iunie, am intrat in studio, sa inregistram discul, iar pe 19 noiembrie a iesit pe piata.
Lenti: Hai sa vorbim si despre munca din studio pentru realizarea lui Dead Again.
Nick: Am decis sa colaboram din nou cu R.D. Liapakis, solistul grupului Mystic Prophecy, ca producator. Realizasem si precedentul album cu el si am fost foarte multumiti. Era clar ca trebuia sa continuam munca cu Liapakis si nu ne-am inselat in cele din urma. Pentru inregistrari am avut nevoie de 11 zile si am stat cat se poate de mult pentru inregistrarea fiecarui instrument. In timpul inregistrarilor am avut si alte idei asa ca nu am stat pe ganduri si am facut modificarile necesare.
Mai mult, acum am incercat mai multe tipuri de tobe, am pozitionat in mai multe feluri microfoanele pentru un sound mai atragator, am testat mai multe felului de amplificatoare pentru bass si, in cele din urma, am gasit setarile si sculele care se pretau cel mai bine pentru o calitate superioara de inregistrari.
Lenti: Ce v-a luat mai mult timp?
Nick: Partea de bass.
Lenti: Imi spuneai mai devreme de cateva schimbari de componenta.
Nick: Da. Avem acum doi noi muzicieni. Angelos la bass si Vagellis la chitara. Fostul nostru bass-ist, Sotiris, a parasit trupa din motive personale, iar chitaristul Themis, care a ajuns intre timp doctor, n-a mai putut continua si activitatea de muzician. De amandoi ne-am despartit in conditii bune, fara certuri sau scandaluri. Cu cei doi noi muzicieni ne stiam de ceva timp, au stat pe langa noi o vreme asa ca a fost usor sa-i aducem in grup.
Lenti: Nick, cum vezi acest nou disc in comparatie cu precedentul, care la randu-i a fost considerat un produs de calibru in sfera thrash metal?
Nick: Dead Again beneficiaza acum de doi noi muzicieni, care au adus ceva proaspat in grup. Acesta este elementul principal care il diferentiaza de Sanctify The Darkness. Cei doi au adus si ceva idei noi, care s-au pretat perfect pentru noul concept. Consider ca acum suntem mult mai aproape de ceea ce vrem sa fim, chiar foarte, foarte aproape. Faptul ca R.D Liapakis a fost de cateva ori in Grecia sa vada cum repetam si ce idei mai avem, a facut sa inteleaga mai bine la ce nivel ne situam si atunci cand am intrat in studio, stia exact cum vrem sa sune totul. Am dorit sa avem un disc care sa sune cat mai aproape de nivelul live si sa aiba o atitudine perfecta pentru anul 2010. Am constatat in timp ca trebuie sa sunam mai agresiv si atunci am impins totul in aceasta directie. Si ca sa trag o linie, cred si ca aceste noi piese sunt cele mai bune pe care le-am compus pana acum.
Lenti: Nick, as vrea sa stiu cum de ati intrat pe teritoriul thrash metal tinand cont de faptul ca in ultimii 20 de ani majoritatea trupelor din Grecia s-au axat mai mult pe gotic, death si black.
Nick: Cand aveam 14 ani am inceput sa ascult heavy metal, iar pe la 16 ani am avut primul contact cu genul thrash metal. Am fost impresionat de acest stil, de agresivitatea lui si atunci mi-am dat seama ca vreau sa cant thrash metal. Ceilalti muzicieni sunt si ei in situatia mea si toti am fost influentati de trupele de calibru din anii ’80, precum Slayer sau Kreator.
Lenti: Multi va considera mai mult decat o revelatie pe scena thrash. Tu ce parere ai despre Suicidal Angels in aceasta zona?
Nick: Eu cred ca facem parte din scena thrash metal si nu suntem in competitie cu nimeni. Vrem doar sa mentinem in viata acest stil, sa aratam ca inca se poate canta thrash metal de calitate si sa fim cat mai originali, sa nu fim considerati copia cuiva.
Dead Again a fost tras in studiourile Music Factory si Prophecy, in prima parte a lunii iunie, cu ajutorul producatorului R.D. Liapakis, iar coperta albumului a fost creata de catre Ed Repka, cel care a lucrat pentru multe trupe ca Megadeth si Death.
Citeste si Formatia saptamanii: SUICIDAL ANGELS.
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac.