De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: U.D.O.

| 18 mai

Mr. German Metal
Udo Dirkschneider este de multi ani ceea ce se numeste un metal hero pentru scena hard rock si unul dintre acei vocalisti care intotdeauna a fost apreciat fie ca a cantat la Accept, fie pe cont propriu.
Practic, fiecare album la care si-a adus contributia a fost primit asa cum trebuie de catre fani, dar si mass media, iar ultima sa realizare este inca o dovada ca stie exact ce vrea si ce sa ofere.
Intitulat ”Rev-Raptor”, noul album de studio sub titulatura U.D.O. este al treisprezecelea produs de studio, unul care ofera tipul de hard rock pe care cei mai multi au dorit sa-l auda, totul intre-un format simplu si eficace. Sound-ul dinamic, productia curata si vocea inconfundabila marca Udo Dirkschneider face ca acest ”Rev-Raptor” sa fie una dintre surprizele placute si, in acelasi timp, una dintre cele mai bune productii discografice de gen pe 2011.
Discul este conceput pe structura a 13 piese, iar varianta scoasa pentru piata japoneza contine doua bonusuri.
Fiecare piesa are un loc bine stabilit pe disc, are parte de toate ingredientele necesare unui hard rock, care alocuri are o tenta heavy, unde melodia si agresivitatea sunt mana in mana, iar vocea lui Udo pune punctul pe ”i”.
Simplitatea structurilor arata ca se poate oferi metal de calitate si fara a apela la tot felul de tehnologii moderne. Mai mult, U.D.O. n-a fost niciodata adeptul unor structuri complicate, fara rost, asa ca totul suna ca la carte si, pe langa vocea lui Udo, mai putem aprecia bunele riff-uri de chitare, dar si excelenta sectie ritmica.
Toate piesele transmit o stare de euforie, au refrene usor de memorat si in buna traditie germana, totul suna un pic razboinic.
Calitatea acestui album datat 2011 se datoreaza si faptului ca noile piese sunt un pic mai creative, dar si mai fresh, iar calitatea inregistrarilor este un alt atuu pentru U.D.O.
Drept urmare, pentru perseveranta de a face muzica buna, pentru faptul ca inca este in forma, dar si pentru noile idei, U.D.O. merita un loc in zona formatia saptamanii.

Componenta U.D.O.: Udo Dirkschneider (voc), Fitty Wienhold (bass), Stefan Kaufmann (chit), Francesco Jovino (bat), Igor Gianola (chit).

Titlurile pieselor de pe “Rev-Raptor“: Rev-Raptor, Leatherhead, Renegade, I Give As Good As I Get, Dr. Death, Rock N Roll Soldiers, Terrorvision, Underworld, Pain Man, Fairy Tales Of Victory, Motor-Borg, True Born Winners, Days Of Hope And Glory.
Stormbreaker si Bodyworld sunt pentru versiunea japoneza a discului.
Mai mult, acest album are si o editie limitata in varianta de vinil.