De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: URIAH HEEP

| 12 mai

Into The Wild – un disc ca-n vremurile bune
Una dintre cele mai importante formatii din istoria muzicii rock continua, Uriah Heep, sa aiba o activitate care sa o mentina in viata si, dupa cativa ani de tacere, britanicii invita publicul sa-i asculte noua creatie numita ”Into The Wild”.
Acest album cu numarul 23 este o alta incursiune pe teritoriul hard rock, unde melodicitatea a ramas atuul principal si unde Mick Box a reusit din nou sa creeze alte cateva compozitii placute chiar daca ideile geniale din anii 70 numai sunt la loc de cinste. ”Into The Wild” este tipul de disc realizat pentru publicul care a ramas ancorat in acel tip de hard rock de scoala veche, unde muzicalitatea si simplitatea sunt inca reguli de baza.
Cele 11 noi compozitii sunt scrise cam la acelasi nivel, au cam aceleasi caracteristici stilistice si per total, discul aduce mult cu perioada de aur.
Mai mult, cred ca avem de-a face cu cel mai consistent album din ultimii 20 de ani, un produs care in multe momente ne aduce aminte de perioada de glorie din anii 70, dar cu un sound modern si bine pus la punct.
Uriah Heep a scos la iveala un disc proaspat, unde partiile de chitare dau tonul, iar vocea lui Bernie Shaw da multa dinamica.
Daca in anii 70 sonoritatiile progresive erau scoase mai mult in evidenta, in 2011 latura hard rock iese din prima in evidenta si acest lucru nu poate decat sa ne bucure tinand cont de faptul ca o astfel de muzica este din ce in ce mai neglijata de noile trupe.
Uriah Heep arata cu aceasta ocazie ca este inca de luat in seama si chiar merita sa aveti in colectie ”Into The Wild”, un disc pe care sigur o sa-l ascultati cu atentie de multe ori.
Primul extras pe single, dar si primul video clip al discului, Nail On The Head, este piesa etalon pentru noul produs si, in acelasi timp, piesa care arata de ce este in stare Uriah Heep in noul mileniu.
Titlurile pieselor de pe ”Into The Wild”: Nail On The Head, I Can See You, Into The Wild, Money Talk, Trail Of Diamonds, Lost, Believe, Southern Star, I’m Ready, T-bird Angel, Kiss Of Freedom.

Componenta Uriah Heep: Mick Box (chit, voc), Trevor Bolder (bass), Bernie Shaw (voc), Phil Lanzon (key), Russell Gilbrook (bat).