De Citit : Știri

„Inglourious Basterds”, un film semnat de Quentin Tarantino, are premiera la Cannes

| 02 aprilie

Competitia editiei 2009 a Festivalului International de Film de la Cannes va include si pelicula semnata de Quentin Tarantino, ce poarta titlul Inglourious Basterds.
Regizorul a acceptat incantat propunerea organizatorilor si confirmat ca filmul va fi gata pentru premiera din luna mai, noteaza Variety.

Premiera oficiala (in SUA) a productiei in care Brad Pitt joaca alaturi de Eli Roth si Samuel L. Jackson va avea loc pe data de 21 august 2009. In romania filmul va fi prezentat in prima saptamana a lunii septembrie.

SINOPSIS:
Inglourious Basterds (a carui actiune se prece in timpul celui de-al doilea razboi mondial) spune povestea Shosannei Dreyfus (Melanie Laurent) care, dupa ce priveste neputincioasa cum familia ei este executata de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz), scapa ca prin urechile acului si fuge la Paris, unde-si creeaza o noua identitate ca proprietar si proiectionist de cinema. In alta parte a Europei, locotenentul Aldo Raine (Pitt) se ocupa de organizarea unui grup de soldati evrei pe care-i conduce inversunat intr-o campanie de razbunare impotriva nazistilor. Trupa lui Raine devine cunoscuta sub numele "The Basterds" ("ticalosii") si o adopta pe actrita si agenta sub acoperire de origine germana Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) intr-o misiune al carei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea Reich. Soarta/ intamplarea uneste drumurile personajelor sub un cort de cinema, unde Shosanna Dreyfus este hotarata sa-si duca la indeplinire propriul ei plan de razbunare…

sursa: www.comingsoon.net.