De Citit : Interviuri

Cum sa cersesti Like-uri pe strada pentru o bursa in publicitate

| 30 august

Unii spun ca daca nu ai cont pe Facebook, nu existi.. Altii sugereaza ca daca stai prea mult pe site-urile de networking devii dependent si nu mai ai o viata reala. Dar iata ca exista persoane care au reusit sa impace varza si capra!
Adrian Olar este unul dintre acestia. Adica.. dupa ce a vorbit cu cel putin 400 de persoane in numai 3 zile pe terasa La Motoare, majoritatea fete de varsta lui, a reusit sa fie in acelasi timp si cel mai activ participant al unui concurs desfasurat pe Facebook si culmea, chiar sa il castige.
Dar sa-l lasam pe el sa ne povesteasca..

Hei,

Sunt Adi, baiat cistit, care nu merg in nici intr-un bal, asa cum va spune prietenul meu cu sase cai de pe YouTube, si culmea, toti frumosi.

M-am mutat recent din Cluj-Napoca in Bucuresti si am descoperit scoala de concept Adc*Ro la care planuiam sa ajung de multa vreme. M-am tot gandit la solutii pentru banii necesari la inscriere, dar intr-un final am vazut ca au scos “la licitatie” o bursa pentru cel care obtine cele mai multe Like-uri pe Facebook.

Ideea mea a fost sa ma sprijine cateva celebritati romanesti de pe YouTube si am oscilat intre celebrul 6 cai, tipul cu burlanul si extorsiunea, detinutul care ne spune cat de cald e in penitenciare, tipul care “revergoreaza” femeile si cel cu perversa de Tg-Ocna.

In final l-am ales pe domnu` cu 6 cai sa ma sustina si sa imi puna o vorba buna la scoala, pentru ca deja este un brand puternic.

Oricum, puteam sa pun o poza cu o pedala de bicicleta, sau cu un caine calcat de masina, pozele nu sunt importante, ideea era sa obtii cat mai multe Like-uri. Legat de partea cu poza, pot sa zic ca am tratat-o superficial, am pus mare accent pe felul cum voi obtine Like-uri, asta a fost defapt cel mai important, nu poza in sine…

…si m-am apucat de strans Like-uri.

Am avut ceva emotii cand vedeam ca am in fata 2 – 3 adversari carora le cresteau Like-urile vazand cu ochii. Si tocmai asta m-a facut sa ma zbat sa ajung eu in fruntea clasamentului si, in cele din urma sa castig bursa.

Dupa ce am epuizat lista de Messenger, respectiv lista de Facebook, am trecut la alta metoda de a obtine Like-uri..
M-am tot gandid ce sa fac… sa dau mass-uri, sau sa-mi rog prietenii sa dea mass-uri, sa spamez, sa postez pe forumuri, blog-uri… dar nu am adoptat variantele astea.
Gata cu online-ul.

Am ales strategic cateva locuri care sunt frecventate de tineri, respectiv, parcul Herastrau, TNB (Teatrul National din Bucuresti), Universitate si la metrou… si celebra terasa “La Motoare” de pe TNB…si m-am apucat sa vorbesc cu lumea sa ma sustina pentru obtinerea bursei la scoala – foarte misto reactiile, neasteptat de “filantroapa” lumea.

Cu unii oameni chiar mai stateam de vorba dupa ce le ziceam de bursa la scoala, de Like, si imi ziceau ca se asteptau oricand sa-i fi oprit pe strada ca sa le cer o tigara, o bricheta, o informatie, nicidecum un Like pe Facebook.

La un moment dat, lupta dintre mine si cei 3 – 4 adversari din fata mea devenise un fel de obsesie, imi era greu sa ii vad tot in fata mea. M-am apropiat cu pasi mici dar repezi de ei, apoi i-am depasit regulamentar. Ah, si sa nu uit.. am terminat pe primul loc, deci am luat bursa. Emotiile au fost mari, pentru ca adversara mea directa avea mari ambitii sa castige bursa, si a rezistat eroic pana in ultimul moment, diferenta de Like-uri intre mine si ea fiind de mai putin de 20.

Noua ne-a placut povestea lui Adrian, un om care a crezut in sansa lui, a stiut cum sa improvizeze si care, dupa parerea noastra.. chiar are calitati de publicitar. Poate candva o sa ne faca si noua un spot, dar sa nu ne fie cu suparare… ar trebui sa aiba cel putin sase cai!