De Citit : Reviews

James Morrison – The Awakening

| 01 noiembrie

Asa cum sugereaza si titlul celui de-al treilea si, de departe, celui mai bun album de pana acum, The Awakening este sound-ul unui artist care ajunge la o anumita maturitate.
In viata personala, Morrison a devenit tata in vreme ce-si pierdea propriul tata dupa o lunga lupta cu depresia si alcoolismul. In acelasi timp, Morrison, in varsta de 26 de ani, s-a maturizat ca si cantaret, compozitor si muzician, ceea ce l-a ajutat sa-si canalizeze emotiile in cea mai implinita colectie de cantece pe care a alcatuit-o pana acum. "Am simtit ca primele albume au fost de exercitiu" spune el, "si acum am absolvit. In multe feluri, asta se simte ca primul meu album adecvat."
The Awakening este o colectie clasica de cantece folk-soul calde, contemporane. Exista similaritati muzicale cu debutul lui Morrison, dar cu mai multa incredere in sine si cu acel "ceva" in plus. Sunt siruri de caractere in crestere, armonii inaltatoare, balade sentimentale. Sunt legaturi cu Motown, gospel, country si o idee de Latino. Tehnic, Morrison ramane unul dintre cei mai buni cantareti albi de soul, cu influente egale de la Stevie Wonder si Paul Young.

Tracklisting:
1. "In My Dreams" 4:44
2. "6 Weeks" 3:13
3. "I Won’t Let You Go" 3:49
4. "Up" (featuring Jessie J) 3:38
5. "Slave to the Music" 3:23
6. "Person I Should Have Been" 3:46
7. "Say Something Now" 4:01
8. "Beautiful Life" 2:42
9. "Forever" 3:41
10. "The Awakening" 5:10
11. "Right by Your Side" 4:59
12. "One Life" 3:18
13. "All Around the World" (bonus track) 3:17