De Citit : Altele

Muzica anului

| 28 decembrie

Vrand-nevrand trecut-au si lunile anului 2018, poate chiar mai repede decat bugetul rezervat sarbatorilor de iarna. Indiferent de modul fiecaruia de a percepe evenimentele acestui an, muzica a fost elementul comun, care a vegheat si coordonat din umbra actiunile fiecaruia.

Cronologia muzicala a 2018 s-a scurs printre ritmuri molipsitoare si oceane de emotii, asigurate prin munca celor mai iubite staruri. Asadar, in cazul in care te macina curiozitatea si vrei sa afli ce nume se regasesc pe lista celor mai ascultati artisti din topurile Spotify, noi iti punem ordine in ganduri si in playlist.

Incepem in forta cu artistul a carui muzica trece dincolo de orice granite, un veritabil manifest pentru posteritate, – Drake si al sau album, „Scorpion”, material ce a reusit sa intreca orice record si sa ocupe prima pozitie a topului Hot 100 timp de 29 de saptamani.

Odata cu lansarea EP-ului „My Dear Melancholy”, The Weeknd ne-a oferit o doza coplesitoare de emotie, iar Post Malone ne-a asigurat hit-urile anului 2018, „Rockstar” si „Better Now”. Nu putem continua lista fara a-i mentiona pe Ariana Grande, Kanye West, Eminem si Imagine Dragons, care ne-au garantat unele dintre cele mai surprinzatoare lansari ale anului. Finalul lui 2018 a fost momentul rezervat exclusiv „A Star Is Born” si „Bohemian Rhapsody”, doua dintre cele mai ascultate soundtrack-uri, ce au ventit la pachet cu numeroase nominalizari la Golden Globe si au stabilit recorduri – „Bohemian Rhapsody” a devenit acum cea mai ascultata piesa a tuturor timpurilor.

Ascultă topul 2018 aici.