De Citit : Știri

Un tribunal din Malawi i-a interzis Madonnei sa mai adopte un copil

| 03 aprilie

Un tribunal din Malawi a decis ca Madonna nu poate adopta un al doilea copil din aceasta tara, potrivit unor surse judecatoresti, preluate de NewsIn.
Cantareata a depus o cerere pentru adoptia unei fetite de patru ani, Mercy James.
Organizatiile pentru protejarea drepturilor omului au acuzat autoritatile din Malawi ca i-au acordat cantaretei un tratament special. Guvernul tarii, care a fost acuzat ca a incalcat voit legile ce interzic unei persoane nerezidente sa adopte copii din Malawi, permitand cantaretei sa adopte un copil in 2006, a anuntat ca va sustine si cea de-a doua adoptie.
Inca nu este clar daca Madonna va face apel impotriva deciziei tribunalului. Avocatul acesteia nu a putut fi contactat pentru detalii.
Societatea civila din Malawi s-a opus incercarii de adoptie, iar activistii locali din domeniul drepturilor omului au declarat ca permiterea unei noi adoptii ar creste traficul de copii.
Cantarata, insotita de primul copil adoptat din Malawi, David, a ajuns in tara africana duminica, iar un tribunal a examinat cererea sa de adoptie in cursul zilei de luni.
In 2006, Madonna a inceput procedurile de adoptie a lui David Banda, care avea 13 luni. Copilul fusese dus de tatal sau intr-un orfelinat, in urma decesului mamei. Adoptia lui David Banda a fost aprobata de un tribunal din Malawi, anul trecut.
Sursa: NewsIn