Evenimente : Eveniment Online

O istorie a Germaniei moderne – dezbatere cu Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țârău și Ottmar Trașcă

Despre O istorie a Germaniei moderne cu Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țârău și Andrei Pogăciaș-dezbatere și lansare LIVE online
Joi, 25 februarie, ora 19:30, vă invităm la o întâlnire #LIVE #online cu istoricii Oliver Jens Schmitt și Virgiliu Țârău, moderată de Andrei Pogăciaș, despre O istorie a Germaniei moderne de la 1800 până în prezent, de Martin Kitchen. Volumul a apărut recent în colecția Istorie a Editurii Humanitas, în traducerea lui Mugur Butuza.

Martin Kitchen oferă o lucrare lucidă și documentată axată pe formarea Germaniei ca stat național de la situația sa fragmentată de la începutul secolului XIX până în deceniile de după 1945. De-a lungul expozeului, autorul a împletit firele politice, economice, sociale și culturale necesare pentru a prezenta complexitatea care marchează istoria Germaniei până la Angela Merkel. (Donald Dietrich, Boston College)

O istorie a Germaniei moderne scrisă de Kitchen oferă o relatare cuprinzătoare și vie a evenimentelor-cheie din istoria Germaniei, de la începutul secolului XIX la perioada de după unificare. (Stuart Taberner, Universitatea din Leeds)

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe pagina de Youtube a editurii. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.