De Citit : Editoriale

Doi, in premiera

| 19 martie

(poveste intr-un act)

“De buna voie si nesilit de nimeni, iei in casatorie?”
El: Da!
Ea: Da!
Era intr-o zi de marti. (3 ceasuri rele)
Si li s-a urat casa de piatra (desi ea avea garsoniera, in Titan), sa traiasca fericiti ani multi, cu sanatate si bucurie.
El: student.
Ea: studenta. Amandoi, Politehnica.
S-au cunoscut la discoteca (in Regie), hotarand o casatorie moderna, dupa doua luni in care au incercat sa se cunoasca straduindu-se fiecare sa-si arate cat mai mult. Calitatile. Restul, ramanea de vazut.
Si dupa o luna de miere (care a fost de fapt o saptamana – “E criza“, Taxi), fara griji, cursuri si laboratoare, au revenit in mijlocul colegilor.
Si erau fericiti sau… pareau fericiti. Pana intr-o zi cand ea si-a gasit sotul cu o colega (o bruneta, chiar frumoasa), rezolvand probleme la geometrie descriptiva. E adevarat, era restantier. Totusi, ca sa nu ramana datoare sotului, in una din zilele urmatoare, ea a acceptat sa fie condusa acasa de un prieten de familie, student la I.E.F.S. (masina sotului era la service, o reparatie usoara la aripa stanga).
Si au fost certuri, si lacrimi, si tipete, incat vecinii, alarmati au anticipat drama finala.
Si s-au purtat discutii la nivel inalt (etajul IX, camin Poli), invocandu-se, dramatic, chiar patetic, examene picate, promisiuni tradate si sentimente uitate. Sau invers.
Tratativele, la care au mai fost implicate si terte persoane, au ramas fara rezultat.
Ea: Pa.
El: Pa.
Se crede ca traiesc fericiti si azi.
Dar maine?